Hepatita B si alaptarea

21 sept. 2014
Mihaela Drilea
un comentariu

Ce este hepatita B?

Hepatita B este una dintre cele mai frecvente boli infectioase la nivel global, care afecteaza aproximativ 2 miliarde de persoane din toata lumea. Este un virus care infecteaza ficatul.

Infectia cu virusul hepatitei B este fie acuta, fie cronica. Hepatita acuta B poate evolua de la cateva saptamani la cateva luni si va puteti vindeca. Hepatita cronica B este o boala care poate dura toata viata si care poate genera afectiuni grave ale ficatului, inclusiv cancer hepatic.La nivel global, aproximativ 350 milioane de persoane sufera de hepatita B cronica.

15-25% dintre persoanele care sufera de infectie cronica vor dezvolta ulterior afectiuni hepatice severe precum ciroza sau cancer hepatic.

Este neaparat necesar ca cei care sufera de hepatita cronica B sau sunt supusi riscului de a se imbolnavi sa isi faca analize de sange pentru depistarea si monitorizarea hepatitei B.

In cazul in care hepatita B nu se vindeca spontan in urma infectiei acute, medicii pot prescrie anumite medicamente adresate hepatitei cronice care pot tine boala sub control. (www.hepatitab.com.ro)

Hepatita B poate fi transmisa la nou-nascut in timpul nasterii. Copii alaptati nu au fost mai expusi la infectie mai mult decat copii nealaptati, pentru prevenire nou-nascutul primeste in primele ore imunglobuline si imunizare impotriva hepatitei B. Toate studiile le incurajeaza pe mame sa alapteze excusiv in primele 6 luni de viata!

Un comentariu Adauga un comentariu

 1. Georgiana spune:

  Buna,aceeasi problema o am si eu si mai am o luna pana nasc.
  Sunt foarte derutata si mi-e foarte frica.
  Stiam ca am boala (medical de fapt, sunt „purtator” sanatos, am viremia mica) inainte de a ramane insarcinata.
  Am gasit o multime de info cum ca nastere a prin ceza nu creste riscul transmiterii, sau ca alaptarea nu e recomandata.
  De aceea cer si aici o parere.
  Deci, ceza sau naturala? Alaptat sau nu?
  Multumesc!

Adauga un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Poti folosi aceste etichete HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>