Fii un parinte pregatit!

26 sept. 2015
Mihaela Drilea
niciun comentariu

Fii un parinte pregatit!

Orice bebelus se  naste cu nevoi si abilitati. Unele dintre aceste abilitati le poti vedea daca-i permiti,chiar din prima ora, numita de specialistii in alaptare si Ora Magica. In aceste prime momente, ingaduindu-i-se timp si incredere, micutul traverseaza mai multe etape in procesul adaptarii la viata extrauterina. Respira, plange si este capabil, dupa ce i se permite o scurta perioada de odihna, sa se tarasca de pe abdomenul mamei sale catre san, sa-l gaseasca si sa suga! Fiecare nou-nascut trece prin 9 stadii instictiv, cand are loc contactul piele pe piele cu mama, in prima ora dupa nastere.

 • Cum se poate desfasura Ora Magica intr-un spital din Romania?
 • In ce conditii pot beneficia mama si bebe de ora magica?
 • Care sunt beneficiile pentru copil si mama?
 • Are efecte pe termen lung sau scurt?
 • Ce se intampla daca nu ai parte de Ora Magica?

Mai apoi viata se deruleaza  presarata cu tot felul de nevoi. Sensibilitatea maternala dar si o buna informare, o va ajuta pe mama sa-i „ghiceasca ” puiului aceste nevoi. In conditii de calm, relaxare si sustinere, implinireaacestornevoi de catreparinte nu presupunedecat mai multadisponibilitate, aplecareasupracomunicarii, emotiilor sau necesarului fizic al copilului. Cu atat mai mult cu cat mama\tatal sunt inarmati cu o  cunoastere de Super  Mamica – Super Tatic.

Insa cum potiajunge la aceastastare de calm, relaxare si de incredere in abilitatea de a implininevoileemotionale, fizicealecopilului tau?

IncepandcuZiua 1, nou- nascutiifolosesc un limbajpreverbalcompus din sunete si plans, involuntare, ce comunica nevoi de baza. Dunstan Baby Language a identificat si clasificat 5 sunete specifice, de tip reflex prin care bebelusii intre 0-4 luni vorbesc, adica transmit foarte clar urmatoarele:

 1. Mi-e foame
 2. Mi-e somn/sunt obosit
 3. Am nevoie sa ragai
 4. Sunt balonat/am crampe/colici
 5. Mi-e prea cald/frig/ma irita ceva pe piele
 • Cum functioneaza  DBL, sistemul care a decodificat in sunete si plans aceste nevoi biologice primare?
 • Este  DBL este un limbaj universal pentru bebelusi,  indiferent de apartenenta culturala, de rasa sau limba materna?
 • Cum poti deveni un FIN ASCULTATOR al sunetelor si plansului bebelusilor?

 

Securitatea, precursor al atasamentului…ingredient esential!

Lumea nou nascutului este o lume de intuneric. Mama este cea care poate sa o lumineze putin cate putin, pana cand pasii sai, suficient de siguri, vor dori sa se desprinda incet-incet pentru a explora lumea. Cum se intampla acest lucru si ce-l conduce pe copil catre independenta, fericire, libertate?

Raspunsul este cat se poate de simplu. Un atasament sanatos, securizant va fi pentru orice copil garantia unor competente cognitive, emotionale si sociale cei vor asigura dezvoltarea.

Atasamentul reprezinta un aspect esential al relatiei adult/ingrijitor-copil cu scopul de a asigura copilului securitate, protectie, siguranta.

 • Cum  si cand se naste atasamentul copilului?
 • De ce este important atasamentul?
 • Cum se creaza stilul de atasament si cine joaca un rol important in construirea acestuia?
 • Atasament, stil parental, personalitate, temperament, biologie si relatia dintre aceste variabile.

 

Cum pastram armonia si calmul in cuplu\familie cu atat de multe provocari? Cu atat mai mult cu cat nasterea unui copil este un moment de criza si poate reprezenta o provocare chiar si pentru cele mai armonioase si sudate cupluri.

 

 • Care sunt cele mai frecvente surse de conflict in cuplu?
 • Ce solutii putem gasi pentru ele?
 • In ce fel putem reusi sa cladim o relatie de cuplu puternica si un mediu armonios pentru dezvoltarea si cresterea bebelusului?

 

 

Toate acestea impreuna cu:

 

 • Mihaela Drilea- Consultant de alaptare IBCLC

 

 • Mihaela Pintea- Instructor DBL

 

 • Laura Borzea- Psiholog

 

 • Raluca Mihai- Psiholog

 

Pentru cei mai mici va face magie Ioana Grozea bucurandu-le simturile si transformandu- i in  Zen Bebe – lusi.

 

Activitatile senzoriale implica toate activitatile care stimuleaza simturile copiilor: văzul, auzul, mirosul şi simţul tactil. Copiii au nevoie de jocuri si de materiale care sa le incurajeze dorinta innascuta de a explora, de a testa si de a invata mereu lucruri noi. Activitatile senzoriale contribuie la dezvoltarea cognitiva, sociala, emotionala, fizica si creativa.

 

Pe langa gustul maternitatii, descoperim impreuna gusturi si arome unice, libertatea si bogatia naturii, intr-un han de poveste Casa Vlasia.

 

Acest workshop este adresat parinților, viitorilor parinți și specialiștilor.

Investitie:

Investitie: 130 lei

Locatie: Casa Vlasia  –  Snagov – Bucuresti

Contact: 0744181268 \ contact@leaganulvietii.ro

Niciun comentariu Adauga un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Poti folosi aceste etichete HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>